Ida Relander

Ida Relander

FM, laillistettu puheterapeutti

Ammattia etsimässä

Etsin jonkin aikaa omaa alaani muun muassa kasvatustieteen ja suomen kielen opintojen kautta koukaten. Kuultuani logopedian opinnoista tiesin löytäneeni oman juttuni. Työni on innostava sekoitus kieltä, vuorovaikutusta, lääketiedettä, psykologiaa ja moniammatillista yhteistyötä.

Matkalla puheterapeuttina

Olen valmistunut puheterapeutiksi Turun yliopistosta vuonna 2020. Pitkän harjoitteluni suoritin Uudenkaupungin terveyskeskuksessa, jossa tein monipuolisesti arvioita ja lyhyitä kuntoutusjaksoja niin lapsi- kuin aikuisasiakkaiden kanssa. Siirryin työskentelemään yksityiselle puolelle Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen pariin, koska kaipasin lyhyiden kohtaamisten sijaan pitkäjänteisempää työskentelyä lasten kanssa. Puheterapeuttina olen selkeä, kärsivällinen ja kannustava. Myös huumori on minulle tärkeä väline onnistuneen puheterapian toteutukseen ja lapsen kanssa toimimiseen.

Idana vapaa-aikana

Vapaa-ajalla liikun, luen ja uppoudun tv-sarjoihin.

Täydennyskoulutuksia:

Kouluttaudun säännöllisesti pitääkseni ammatillisen osaamiseni ajan tasalla ja löytääkseni parhaat mahdolliset menetelmät omaan puheterapiatyöhöni. Olen erityisen kiinnostunut puhemotoristen häiriöiden ja epäselvän puheen kuntoutuksesta, ja tällä hetkellä lisäkouluttaudunkin erityisesti näiden häiriökirjoon liittyen.

  • Puhemotoriikan perusteet ja jatko-osat, yhteensä 1,5op 2021–2022
  • Puheen ymmärtämisen kuntoutus lapsilla ja nuorilla, osa 1 2021 ja osa 2 2022
  • Kommunikaation kolmio ja kulmakivet, 2021
  • Selective Mutism: Evidence based practices 2021
  • Kipinää ja käytännön ideoita kuvakommunikointiin 2022
  • Lasten äänteellisten pulmien kuntoutus, 2022
  • OPT 1: 3-Part Treatment Plan for Oral Placement Therapy, 2022

Terapian toteutuskieli: suomi, Lähiympäristön ohjaus onnistuu myös englanniksi.